Category Archive

Новости

Отворена дебата: НАТО

Новости јануари 14, 2020

30.12.2019 Скопје

Унијата на Европски Федералисти на Македонија со Македонско Американската Алумни Асоцијација организираше отворена дебата на тема “Идните чекори после приклучувањето во НАТО”.

Read More

Новости декември 25, 2019

Унијата на Европски Федералисти на Македонија, преку промоција на програмата Македонски Концепт, ќе отвори дискусија на темата “Како Европа да ја донесеме во Македонија”.

Read More

Унијата на европски федералисти на Македонија со тркалезна маса: „Можности за регионална интеграција на Р. С. Македонија во ЕУ“

Новости декември 20, 2019

Како алтернатива на ЕУ избравме ЕУ. Во таа насока очекувам да бидеме поуспешни во наредната 2020 година на овој наш пат. Со овие зборови претседателот на унијата на Европски Федералисти на Македонија Петар Богојески ја отвори конференцијата насловена како „Можности за регионална интеграција во Европската Унија“.

Read More

Соопштение

Новости ноември 28, 2019

27 ноември 2019 година

Македонија & ЕУ

ЕУ има многу внатрешни дилеми, но за едно е одлучна, Македонија да бидел дел од големото европско семејство!
Час поскоро!

Read More

Соопштение

Новости ноември 1, 2019
Соопштение Тимоние

Ноември 1, 2019

До средства за јавно информирање

Почитувани,

во текот на вчерашниот ден(31.10.2019) се одржа средба на дел од водечкиот тим на Унијата на Европски Федералисти на Македонија со Н.Е. францускиот амбасадор г-дин Кристиан Тимоние.

Read More

Унапредување на Студентски Стандард

Новости октомври 28, 2019

Унијата на Европски Федералисти на Македонија во соработка со Институтот за одржливо управување Македонија 2.0, во рамки на проектот „Унапредување на студентски стандард“ поддржан од NDI North Macedonia организираа фокус групи за испитување на ставови и мислења на студенти од Македонија.

Read More